Etichete

sâmbătă, 17 martie 2012

Reflectii...

Osho, Echart Tolle, Deepak Chopra... pe masura ce am citit din ei, am pus deoparte reflectiile in care am simtit ca ma regasesc. Am luat azi agenda si transcriu cateva din ele:) :

Raspunsul e ceva viu fata de o situatie.
Reactia e doar un obicei inradacinat.
Daca ai raspuns situatiei, atunci ceva a inflorit in tine, ai simtit o anumita tacere, o binecuvantare, o nemiscare.Ori de cate ori exista un raspuns simti o inflorire interioara.
Ori de cate ori reactionezi, esti ca un robot. Reactia e intotdeauna a partii si niciodata a intregului. Raspunsul e mereu al intregului...
Apari imperfect nu pentru ca esti astfel, ci pentru ca esti o perfectiune care creste, care se dezvolta.

Inainte de a putea imbratisa cu adevarat lumina, trebuie sa iti dai seama de intuneric.

Orice situatie asupra careia nu mai ai control iti ofera ocazia de a iubi si de a avea incredere.

Nu face din ranile tale o poveste romantica si nici nu-ti face o identitate din neputinta ta, sau din starea ta de disconfort. Ranile exista pentru a redestepta intregirea. Indiferent cat de prost te simti, esenta ta este intreaga, dinamica si libera. Ea asteapta doar sa ai incredere.

Nu conteaza cat de "bune" crezi ca sunt lucrurile, ele pot fi mai bune. Prin urmare, fii deschis. Nu inchide toate posibilitatile spre un nou adevar, numai pentru ca te-ai simtit foarte confortabil in cadrul celui vechi. Viata incepe acolo unde se termina zona ta de confort.

A te trada pe tine insuti pentru ca sa nu-l tradezi pe celalat inseamna tot tradare. Este cea mai inalta forma de tradare.

Viata inseamna daruire de cea mai inalta calitate si nu primire de cea mai inalta calitate.
Viata nu inseamna "a te uita la ce primesti". Viata inseamna "a te uita la ce dai" si pentru a face aceasta trebuie sa uiti ce ti-au facut altii, sa-i ierti - in special pe cei care nu "ti-au dat" ceea ce tu credeai ca "urma sa primesti"...

Cea mai mare complexitate este cea mai mare simplitate.

Adevarul nu este niciodata o greseala, dar a spune adevarul unei persoane nepregatita sa-l auda poate sa fie o greseala. Rostirea unui adevar ajuta sau raneste. De aceea, sa-l rostesti mereu cu iubire.

Fiinta potrivita pentru tine ca partener de viata are acel lucru care tie iti este absolut si indiscutabil necesar intr-o relatie, fara a fi nevoie sa ii aduci nicio modificare. Persoana potrivita e cea cu care vei avea in comun ceva-despre care-nici-macar-nu-i-nevoie-sa-vorbesti pentru ca e de la sine inteles - si vei descoperi asta foarte devreme in relatia ta...Este persoana care te va face sa te simti in cel mai autentic, mai complet si mai fericit mod cu putinta tu insuti...

Viata se desfasoara conform cu intentiile tale. Viata nu este un proces de descoperire, adica "Hai sa vedem ce se mai intampla". Viata este un proces de creatie, adica "Hai sa alegem ce se intampla".

A iubi pe cineva nu are nicio legatura cu a avea nevoie de acea persoana.

Niciodata sa nu preiei raspunsul altuia, niciodata sa nu renunti la cine esti si niciodata sa nu incetezi de a explora cine ai putea sa fii, daca ai trece la nivelul urmator.

O relatie autentica te solicita sa evoluezi in intelepciune si forta emotionala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu